A BUSELLATO TÖRTÉNETE

1956-ban alapították, székhelye Piovene Rocchette (Vicenza), Busellato S.p.A., egyike a történelmi olasz vállalatoknak a fafeldolgozó gépek ágazatában.
Az elmúlt években növekvő trendek és a folyamatos fejlesztések világszerte híressé tették a Busellato céget.
A termelés főként a CNC megmunkálási központokra és a magas kapacitású többtengelyes fúró-maró berendezésekre koncentrál.
A Busellato 1956 óta működik a faipari munkagép ágazatban, és azóta kínál többfunkciós CNC megmunkáló központokat, és több megmunkáló területes nagykapacitású fúró-maró berendezéseket.

A CASADEI TÖRTÉNETE

Casadei MACCHINE S.r.l. ötvözi a hagyományt és a haladást. A széles körű Casadei Termelési Program 1945 óta működik, amikor az első kombinált gépeket kezdték érvényesíteni a hagyományos faipari gépek területén. Köszönhetően a széles körű és magasan képzett értékesítési hálózatnak, Casadei nagy sikerrel jelenik meg, több mint 90 országában az 5 kontinensen. Az élvonalbeli minőséget elfogadták az egész világon.
Casadei MACCHINE S.r.l. a teljes termékskála jelenleg kiterjed a hagyományos gépektől a kifinomult speciális gépekig, mint például automatikus panel fűrészek, széles szalagcsiszolók, élvágók és marógépek. Frissített kutatási és fejlesztési részleg és a nagymértékben automatizált gyártási folyamat garantálja az innovatív csúcstechnológiai termékekre jellemző kiváló minőséget és a megbízhatóságot.

AZ ÚJ CSAPAT

CASADEI & BUSELLATO: AZ ÖSSZEFONÓDÁS

Egy új stratégia, melyet két történelmi márka együtt hozott létre a Ligna vásártól kezdődően.
Őszintén szólva a Technodomus bemutatóján Riminiben az volt az érzésünk, hogy a kártyák összekeveredtek. Nem kellett hozzá sok idő, hogy felfedezzük az Scm Group a világ egyik legnagyobb faipari gép gyártó csoport mögött tátongó űrt, amely a válság következtében jött létre több olasz gyártó megszűnésével. A Fiebra Di Rimini csarnok adott otthont a bemutatkozásnak, nevezetesen a Casadei faipari alapgépek és panel megmunkáló gépek és Busellato CNC felsőmaró és fúrógépek megmunkáló centrumok összefonódásának. Ezen két márkanév - az előbbi 1954-ben, az utóbbi 9 évvel később 1956-ban jött létre - nem szorul bemutatásra, mivel hosszú és eredményes múlttal rendelkeznek a Fa- és Falapanyagok megmunkálásának területén; de most új sors vár rájuk, a történet újra kezdődik.

Töltsd le a flash-lejátszó programot, hogy láthatsd az intro-t.A VÁLTOZÁS

- A Casadei és a Busellato egy új fejezethez értek - mondja Massimo Bobba, több mint 30 év hálózat fejlesztési igazgatói gyakorlattal a fafeldolgozó ipar területén, aki Claudio Cortesével együtt arra törekszik, hogy felépítse az új szervezetet. - Valójában egy új szervezet vagyunk, amely értékesítési hálózatán keresztül igyekszik kiszolgálni az ügyfeleket a mindkét márka által kínált megoldások és lehetőségek széles körével. A Ligna vásárra egy olyan csoportot hoztunk létre, amely a jól meghatározott proejcteken és a nyilvánvaló együttműködésen alapszik. Mindenekelőtt a termékeket tekintve: termelési programjaink teljes mértékben integráltak és kiegészítik egymást. A Casadei a hagyományos gépek, táblafelosztók bőséges választékát kínálja, míg a Busellato mindezeket fúrógépekkel és CNC fúró- és maróközpontokkal egészíti ki. Kijelenthetjük tehát, hogy a Casadei programja ott végződik, alól a Busellatóé elkezdődik. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a kis és középvállalatok fejlődését elősegítsük valamint technológiai szükségleteiket kielégítsük. Célunk az, hogy viszonteladóink számára biztosítsuk a szükséges támogatást ahhoz, hogy magas szinten kiszolgálhassák az ügyfeleket.
Massiomo Bobba az új cég számára úgy dolgozott ki értékesítési stratégiát, hogy tanulmányozta a két meglévő cég értékesítési hálózatát, megtalálta a lehetséges átfedéseket és együtt működési pontokat, azért, hogy létrehozhasson egy saját hálózatot, amely jól szervezett módon képes a további terjeszkedésre. - A jelenlegi válság, a stagnálás időszaka nehéz mindenki számára, viszont lehetőséget nyújt új forgatókönyvek elkészítésére, ezáltal ösztönözve a cégeket az új lehetőségek feltárására. A Casadei-Busellaton belül nemcsak az értékesítési szervezet éli a második gyermekkorát, hanem minden egyes részleg, beleértve a belső szervezést, a gépek és termékek fejlesztését, mondhatnánk, hogy az egész rendszer.
- Végezetül - mondja Bobba - rengeteg céget láttunk Olaszországban is, külföldön is, melyek a válság hatására, csökkentették a termelést és a piac nagy részéről visszavonultak. Ezzel ellentétben, mi úgy döntöttünk, hogy keményebbek leszünk és a versenytársak válság miatti visszahúzódásából előnyt kovácsolunk oly módon, hogy megpróbálunk terjeszkedni. Igyekszünk, a tradicionális zártabb piacokra is bejutni, mint például nyugat és Kelet-Európában, de olyan országokban is jelen kívánunk lenni, mint például Kanada vagy a közép kelet országai. A Casadei és Busellato kötelességének érzi, hogy világszerte hatékony megoldásokat és kitűnő termékeket kínáljon leendő és már meglévő ügyfelei számára.


BUSELLATO - 1956 ÓTA

Casadei és Busellato a Hannoveri kiállításon a 11-es csarnokban, a D38-as sátorban állítja ki termékeit. Értékesítőink várják, hogy megismertethessék önöket az újdonságokkal. A Hannoveri kiállítás alkalmával a Busellato néhány új fejlesztését is bemutatja, többek között a Jet Optima C21-et, valamint a Jet Master 5-öt. A termékskála fejlesztése az év második felében még tovább folytatódik.


JET OPTIMA C21 - CNC FELSŐMARÓ ÉS FÚRÓ AUTOMATA

Az elektromos szekrény be van építve a gépvázba, így tovább csökkentve a gép méretét, kisebb helyigény miatt alkalmas kisebb gyártóegységekben való elhelyezésre is. A megnövelt 300mm-es Z-tengely rugalmasabb használatot eredményez.
A 120mm-es megmunkálási magassággal a Jet Optima C21 CNC felsőmaró és fúró automata ezen termékszint csúcsát jelenti. Köszönhetően a ginX-nek a gépek anguláris fejjel is felszerelhetőek. A Busellato egy 5 tengelyes rendszert kínál olyan helyekre, ahol a kézi interpolálás nem lehetséges.
Új megoldást fejlesztettek ki a szerszámcserére is, hogy kielégítsék az ügyfelek erre irányuló magasabb igényeit. A konzolra szerelt szerszámtár most 10 pozíciósra emelkedett, így fennáll a lehetőség, hogy a gép baloldalához egy ötpozíciós fix szerszámtárat kapcsoljanak, miközben a konzol hátulján foglal helyet egy dupla szerszámtár különböző megmunkálási feladatokhoz. Hála ennek a hatalmas eszközkészletnek az állási idők lerövidülnek. Ez óriási előnyt jelent egy olyan végfelhasználó számára, aki különböző anyagokból kisebb tételeket állít elő. A szállítószalag egy másik vívmány, amely olyan szintre növeli a Jet Optima teljesítményét, amely alapesetben csak magasabb szintű modellek esetében elérhető. A gép további vívmányai pl. a tengelymozgatások védelme, kábelalagutak alkalmazása, új biztonsági burkolat, illetve duplahengeres vákumpapucs. A Jet Optima felsőmaró és fúró automata a bútor és ablakgyártó gépek új fajtája, kifejezetten kis- és középméretű cégek igényeinek kielégítésére.


JET MASTER 5 - FELSŐMARÓ ÉS FÚRÓ AUTOMATA

Különböző faanyagok feldolgozásához kínál megoldást az 5 tengelyes technológia segítségével. Ezt a terméket is jellemzi a gép vázának fejlesztése, hiszen a komplett vezetékrendszer az elektromos szekrénnyel együtt a váz baloldalán található, ezáltal csökkentve a gép méretét alkalmasabb a kisebb helyeken történő beüzemelésre.
A megnövelt hasznos munkamagasság eléri a 280 mm-t. A munkaegységeket 2 független Z-tengely vezérli, amely gyorsabb és precízebb munkavégzést tesz lehetővé. A 24 helyes mozgó szerszámtár össze van kapcsolva két oldalsó dupla szerszám felvevő hellyel, amely nagyméretű eszközök (pl.400 mm-es fűrészlap) alkalmazását teszi lehetővé. Ezen terméknél fontos még megjegyezni a kábelalagút használatát, amely az összes elektronikus és pneumatikus csőrendszert magába foglalja. Az IMC Típusú panelrögzítés, amely zárt és robosztus alumíniumöntvényből készült, és továbbfejlesztett papucsokat és alkatrészmegfogókat tartalmaz, így az átállások gyorsabbá és egyszerűbbé válnak. Az új szállítószalagnak köszönhetően a nagyméretű darabokat is könnyen el lehet távolítani, ezáltal hatékonyabbá téve a gép tisztítását. A Jet Master tehát egy magas technológiájú gép, eredményes újításokkal bármely gyártási szükséglet kielégítésére.


TEAM WORK - CSAPATMUNKA

Busellato és Casadei együttműködése lehetővé tette a táblafelosztó, élfóliázó és CNC felsőmaró integrációját a team work rendszerben. Ha elkészítjük egy bútor vázlatrajzát egy 3D software-vel, azonnal tudunk vágási listákat, fúró és élzáró programokat generálni.
A Team Work rendszer lehetővé teszi a 3 gép egymással történő automatikus kommunikálását. A vágás listák vágási programokká alakulnak át a táblafelosztó számára és az ethernet hálózat által minden más gépészeti program is automatikusan illeszkedik a különböző gépekhez.
Az automata fűrész kivágja a kért részeket és minden egyed darab számára egy címkét készít, melyen a kód áll, amely minden szükséges információt tartalmaz a soron következő fúrás, marás és élzárás szakaszok számára. A címkék a toll-szkennerrel olvashatóak, amely szkenner a CNC felsőmaróval áll összeköttetésben. A team work kompatibilis bármely kereskedelmi szoftverrel függetlenül annak fejlettségétől.


CASADEI - 1945 ÓTA

Az ez évi Ligna kiállítás nagyon fontos esemény a Casadei számára, mivel új, nagyszerű termékskálánkat szeretnénk bemutatni. Termékválasztékunk minden irányban kiszélesedett, hogy jobban megfelelhessük a kis, közép és nagyvállalatok igényeinek egyaránt.


AUTOMATA TÁBLAFELOSZTÓ KÖRFŰRÉSZ

A Casadei automata táblafelosztó körfűrészeinek választéka megújult és kibővült. Az új választék az alábbi 6 modellt tartalmazza:
- AXO200 táblafelosztó: Elöltöltős automata táblafelosztó körfűrész 67 mm-es vágásmagassággal.
- AXO300 táblafelosztó: Elöltöltős automata táblafelosztó körfűrész 87 mm-es vágásmagassággal.
- AXO400 táblafelosztó: Elöltöltős automata táblafelosztó körfűrész 107 mm-es vágásmagassággal.
- AXO 500 HD táblafelosztó: Ipari elöltöltős automata táblafelosztó körfűrész 127 mm-es vágásmagassággal.
- AXO 400 T táblafelosztó: Automata táblafelosztó körfűrész hátsó töltéssel, 107 mm-es vágásmagassággal.
- AXO 500 T HD táblafelosztó: Ipari automata táblafelosztó körfűrész hátsó töltéssel 127mm-es vágásmagassággal.
Az új automata táblafelosztó körfűrész fel lett szerelve standard konfigurációjú számítógéppel, ezáltal új lehetőségek és kiegészítők váltak elérhetővé. Új külsőt kapott és úgy van felszerelve, hogy integrálható legyen a team work rendszerrel. A bőséges termékválaszték a kisipari cégektől egészen a nagy vállalatokig, mindenki igényeinek megfelel. A kisebb igénybevételre tervezett AXO 200 táblafelosztógéptől így fokozatosan eljutunk a legmodernebb technikával felszerelt AXO 500 T HD rakatemelős táblafelosztó géphez. A szokványos rakatméret 600 mm, de kérésre lehet 800, sőt 1200 mm is. A gép oldalról adagolható kivitelben is kapható.


AUTOMATA KONTAKT (SZÉLESSZALAGÚ) CSISZOLÓ

Ebből a terméktípusból további két új modell bővíti a Casadei kínálatát:
- LIBRA 50 kontaktcsiszoló gép: 2 vagy 3 munkaegységgel kapható, 1350 mm-es munkaszélességig, 2620 mm-es szalaghosszal. A lehetőségek és kiegészítők bőséges tárháza alkalmassá teszi a gépet kemény és puha fa, funérozott panelek, valamint lakkozott panelek megmunkálására.
- LIBRA 60 kontaktcsiszoló gép: Megvásárolható két vagy három munkaegységgel. (1350 mm-es munkaszélességig, 2600mm-es szalaghosszal, keresztcsiszoló-egységgel a bemeneti oldalon, valamint fixasztallal (sorba építhető) opciós lehetőségként.) Ezen termék is alkalmas kemény és puha fa, funérozott valamint lakkozott panelek megmunkálására is. A gépet két különböző típusú elektronikus szegmenspapuccsal lehet felszerelni, 24 vagy 46 szektoros felosztással. Az érintő képernyős funkcióval felszerelt elektronikai kontroll a Libra 60 esetében is kapható. Az új gépek az ipari igényeknek megfelelően megbízhatóak, precízek és csúcstechnológiával felszereltek. A gépek üzemzavarra is maximálisan fel vannak készítve, ezáltal még inkább megbízhatóak és biztonságosak. (Hibalista és hibavisszajelzés)


ÉLZÁRÓK

A Casadei élzárók választéka számos új modellel gyarapodott. Ezek közül az egyik az ALA 20 Plus élzárógép, egy automatikus élzáró, amely az alábbi szokványos opciókkal van felszerelve:
- ragasztóegység
- automata adagolóegység 3 mm-es tekercselt élanyagok számára
- végvágó egység,
- alsó és felső maróegység


KÉRÉSRE AZ ALÁBBI LEHETŐSÉGEKET TUDJUK BIZTOSÍTANI:

- sickling egység
- polírozó egység
- automata adagoló max. 3 mm-es tekercselt élanyagok számára

Az új élzárók a piac legfontosabb szegmenseit fedik le, annak ellenére, hogy bevezető áron profi felszereltséget képesek nyújtani:
- a végvágó egységek precízen és pontosan vágnak
- a maximálisan alkalmazható élanyag vastagság 3 mm
- a maximális panelvastagság 55 mm lehet

Sőt mi több, a gép a tökéletes minőség érdekében felszerelhető sickling aggregátorral és polírozó egységgel a 2,3 vagy akár 0,4-1 mm-es élanyagok felrakásához.
A Casadei a választékát egy manuális előtolású élzáróval (ALA 5) is bővíteni kívánja, amely egyenes és íves panelek esetében egyaránt alkalmazható valamint egy élmarógéppel (ALA 5 T), amely képes egyenes és íves panelek él marására is.


AZ AUTOMATA ÉLZÁRÓK VÁLASZTÉKA AZ ALÁBBI 4 MODELLEL BŐVÜLT:

- FLEXA 208 élfóliázógép: bemeneti csiszoló tisztító egységgel, magas frekvenciájú motorral, sarokkerekítő egységgel, nesting másolóval van felszerelve. A maximális panelvastagság 60 mm, a felrakható élanyag maximum vastagsága 12 mm lehet.
- FLEXA 307 élzáró automata: ipari automata élzáró speciális ragasztófelhordó egységgel, maximális panelvastagság 60 mm, a felrakható élanyag maximum vastagsága 15 mm lehet.
- FLEXA 407 élzáró automata: Ipari automata élzáró speciális ragasztófelhordó-egységgel, maróegységgel és szalagcsiszoló egységgel, kétsebességes előtolással (12-18 m/mm) is rendelhető. Maximális panelvastagság 60 mm, a felrakható élanyag maximum vastagsága 22 mm.


TRADICIONÁLIS GÉPEK

Az alábbi új gépek és kiegészítők a Casadei tradicionális gépeinek választékát erősítik:
PF41ES: Vadonatúj belépő szintű egyengető gyalugép 410 mm-es munkaszélességgel, 2200mm-es teljes asztalhosszal. A gép igény szerint Tersa tengellyel valamint kisebb munkadarabokhoz való vezetővel is kapható. Kiváló minőség, amely megéri az árát. PS 41 ES: Vadonatúj belépő szintű vastagoló gyalugép 410 mm-es munkaszélességgel. A gép igény szerint tersa tengellyel, kihúzó gumigörgővel, 5,5 kw-os (7,5 LE) motorral és motorikus emelésű asztallal és digitális kijelzéssel is kapható. Szintén kiváló minőség kedvező áron.
SC 40 P: Vadonatúj lapszabász körfűrész, 3200 mm-es vágáshosszal, 400 mm-es főlapátmérővel. Manuális fűrészemelés és döntés. A gép valóban modern technológiával készült, anodizált aluminiumasztallal, amely nem keni össze az alkatrészt és rendkívül kopásálló. Az asztal két prizmatikus vezető közötti csapágygolyókon mozdul el. Az asztalba edzett, kopásálló szalagokat rögzítenek mechanikusan ragasztó nélkül. A fűrészmű öntött acélból van. A függőleges irányú elmozdulás két köszörült acélrúdon történik. A fűrészmű öntött szegmens segítségével dönthető. A gép széles körű opcionális listával minden igényt kielégít. Kiváló minőség kedvező áron.
F 255: Dönthető tengelyű marógép (+-45,5°). Elektrotengellyel és inverterrel van felszerelve a fordulatszám megfelelő beállításához. Köszönhetően a kétirányú döntésnek a géppel szinte az összes marási feladat elvégezhető. Az ablakgyártók különösen kedvelik ezt a funkciót, mivel szélesebb körben tudják használni a kisátmérőjű szerszámokat is. A gép egy LCD kijelzővel és a tengelyek mozgatására alkalmas új vezérléssel van felszerelve. Opcióként a gép Rapid NC vezérléssel is rendelhető.
PF 410-PF 520M hosszú asztalos egyengető gyalugép: Mindkét gép jól használható és ergonómikus kialakítású. A gép front oldali burkolata alatt található a késvédő, így elősegíti a munkadarabok könnyebb mozgatását. Az opciók között a TX Magic vezető, amely THK vezetéken mozdul el, így teljes védelmet biztosít a gyalutengely környezetében. Ez egy speciális háromkerekes védőberendezés, mely automatán felemelkedik a megfelelő munkamagasságba.
PS 520-PS 630 robosztus vastagsági gyalugép: Mindkét gép jól használható és ergonómikus kialakítású. A gép gumírozott kihúzó hengerrel rendelkezik, hogy ne sértse meg a frissen gyalult munkadarabot. A gép jobb oldalára egy automata munkadarab-vastagságmérőt szereltek fel, melynek segítségével a munkavastagság egyszerűbben beállítható.
SZÖGVÁGÓ: Az SC 40 és SC 450-es körfűrészgépekhez, amely egy praktikus kiegészítő szög alatti vágásokhoz. Ez az opció digitális kijelzővel is kérhető.

PÁLYÁZATAINK

Technológiai- és vállalatirányítási fejlesztések az Európai Unió támogatásával

Az Ypszilon Hungary Mérnöki Tanácsadó Kft. a GOP-2.1.1-10/A-2010-0764 keretében Technológiai fejlesztés az Ypszilon Hungary Kft-nél címmel 1 200 000,- Ft támogatási összegben részesült, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

- A pályázat azonosító száma: GOP-2.1.1-10/A-2010-0764
- A projekt megvalósítási helye: 8900 Zalaegerszeg Ola u. 44.
- A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.) www.magzrt.hu.

Az Ypszilon Hungary Kft a pályázati támogatásból a szervizeléshez, gépbeüzemeléshez szükséges mérőberendezéseket vásárolt. Egy vállalat termelékenységének vizsgálatánál nagyon sok múlik a berendezések, gépek és alkatrészek megbízhatóságán. A mai erős piaci versenyben csak annak van esélye, aki a technikai berendezéseiben száz százalékosan megbízhat. Fel kell ismerni, hogy a megbízhatóság nem csak üzembiztonságot jelent egy vállalat életében, hanem adott esetben egészséges és biztonságos munkahelyet is. A balesetmegelőzés és a munkabiztonság nagyon fontos tényezők egy vállalkozás sikere szempontjából. A gépek leállásából, meghibásodásából keletkező károk elkerülése ugyanúgy központi szerepet játszik, mint a munkatársak testi-lelki egészségének és épségének védelme. A munkabiztonságot a termelékenység és a biztonság szempontjából is érdemes tehát komolyan venni.

A vásárolt termékek:
- BM elektroteszt gépvizsgálóberendezést,
- BM elektroteszt elektronikus mérő, gépvizsgáló berendezés,
- Testo 416szárnykerekes légsebességmérő.

A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során a beszerzett eszközök segítségével kialakított rendszer hozzájárul a társaságnál a szolgáltatás modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a környezeti fenntarthatóság javításához. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot a piaci pozíció megerősítéséhez, és a versenyképesség javításához.

MEGNYERT PÁLYÁZATAINK

 
 
 
 

készségeink