A projekt címe:
Napelemes rendszer telepítése az Ypszilon-Hungary Kft-nél

A kedvezményezett neve:
Ypszilon-Hungary Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 2 700 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
Cégünk gépforgalmazói tevékenysége mellett szerszám élezéssel és gyártással is foglalkozik, mely tevékenységeknek jelentős áramigénye van. Utóbbi 12 hónapban 15.042 kWh feletti igazolható fogyasztás merült fel a projekt megvalósítási helyszínén. Jelen beruházás keretén belül a műhelyek tetőszerkezetére összesen 42 db napelem panel került elhelyezésre. A Winaico napelem cellákból álló komplett rendszer 13,65 kWp teljesítményű. A kivitelezés a szükséges tartószerkezet kialakításával, túlfeszültség- és túláram védelemmel, kábelekkel, csatlakozókkal, szereléssel együtt történt.

A napelemes rendszerrel minimalizálni tudjuk éves fogyasztásunkat, ami jelentős megtakarításokat, költséghatékonyabb és környezettudatosabb működést fog eredményezni cégünknél. A beruházás segíti a fenntartható működésünk fejlesztését.

A projekt befejezési dátuma: 2020.06.11.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01219


A projekt címe:
Termelési kapacitásbővítő és ingatlanbővítő beruházás az Ypszilon-Hungary Kft.-nél Zalaegerszegen

A kedvezményezett neve:
Ypszilon-Hungary Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 5 240 705 Ft

A támogatás mértéke: 30%

A projekt tartalma:
A fejlesztés során jelenlegi gépparkunkat bővítettük. A megvásárolt ipari szalagfűrészlap élező gép, valamint ipari fűrészlapfog hajtogató gép az alábbi technológia által magas műszaki színvonalú, minőségi munkavégzést garantál. Az SX80 fel van szerelve egy programozható, elektronikusan változtatható fordulatszám vezérléssel, ami lehetővé teszi a gép termelékenységének és az élező tárcsa kopásának egyszerű ellenőrzését. Az SZ75 gép kiváló hajtogatási minőséget kínál, mivel minden mechanikus alkatrésze (acél tengelyek, bütykök, karok, állító fogaskerekek, fogaskerekek) egy hermetikus öntöttvas tartályban található olajfürdővel működik. Ez biztosítja a gép tökéletes működését és hosszabb élettartamát. További beszerzett eszközök: YALE 2,5t mérleges béka, 2 db DELL Inspiron G3 15 3579 34557 laptop. Ezek a modern eszközök elengedhetetlen segítséget nyújtanak a folyamatos gyártás fejlesztéshez, ezáltal a külföldi konkurens cégekkel szembeni versenyképességünk növeléséhez.

Az új eszközökkel egyes munkafolyamatok gyorsíthatók, ami fontos versenyképességet növelő tényező. A projektben megvalósult kapacitásbővítés - a termelékenységi potenciál növelése által - több megrendelést, további munkahelyek megteremtését teszi lehetővé. Ez egyrészt további nemzetközi piaci térnyeréseket, új üzleti partnereket garantálhat; másrészt a kapcsolatteremtés és tapasztalatcsere révén új hazai innovációkat, technológiai újdonságokat eredményezhet; továbbá segítheti hazai és külpiaci partnerek egymásra találását.

A projekt befejezési dátuma: 2020.06.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00746


A projekt címe:
Az Ypszilon-Hungary Kft. versenyképesség-növelő innovációs beruházása

A kedvezményezett neve:
Ypszilon-Hungary Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 14 779 000 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalma:
A meglévő telephelyünkön 2 db nagy teljesítményű gép beüzemelése történt meg, mely alkalmas modern faipari eszközök, elemek, szerszámok, végtermékek gyártására. Az új UT.MA. LC 25 F univerzális megmunkáló gép elsősorban faipari szerszámok gyártásához, élezéséhez járul majd hozzá cégünknél. Beszerzésével és beüzemelésével megvalósulhat az új gyártási ágazatunk bővítése, fejlesztése. Az ÚT.MA. AL 805 5 tengelyes CNC vezérelt megmunkáló központ faipari fűrészlapok gyártásához és élezéséhez járul hozzá cégünk gyártási tevékenysége során.

A beszerzett és beüzemelt eszközök nagyban hozzájárulnak cégünk fejlődéséhez, a gyártási technológia magasabb színvonalához, a versenyképesség megőrzéséhez. A beruházás célja volt a pontosabb, hatékonyabb munka, új ágazat fejlesztése, a visszatérő megrendelői kör magas színvonalú kiszolgálása a gépek beszerzésével. Célunk, hogy a vállalat minden szempontból még korszerűbbé váljon: ügyfeleink és partnereink elégedettek legyenek, valamint eleget téve az európai uniós normáknak piacvezetővé válhassunk a minőségi és megbízható szolgáltatás tekintetében.

A projekt befejezési dátuma: 2018.06.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00331

Közreműködő szervezet:
Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Tel: +36 1 896 66666A projekt címe:
A termelési kapacitás bővítése az Ypszilon-Hungary Kft.-nél

A kedvezményezett neve:
Ypszilon-Hungary Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 18 442 800 Ft

A támogatás mértéke: 45%

A projekt tartalma:
A meglévő telephelyünkön 1 db nagy teljesítményű gép beüzemelése történt meg, mely alkalmas modern faipari eszközök, elemek, végtermékek gyártására. Az új UT.MA. LC 35E CNC automata 5 tengely vezérelt megmunkáló központ berendezés elsősorban faipari marószerszámok gyártásához, élezéséhez járul majd hozzá cégünknél. Beszerzésével és beüzemelésével megvalósulhat az új gyártási ágazatunk bővítése, fejlesztése.

A géptípus nagy előnyére van a minőségi változásnak a gyártás területén, melyet a megrendelők is érzékelnek majd. A beruházás célja volt a pontosabb, hatékonyabb munka, a visszatérő megrendelői kör magas színvonalú kiszolgálása a gép beszerzésével. Célunk, hogy a vállalat minden szempontból még korszerűbbé váljon: ügyfeleink és partnereink elégedettek legyenek, valamint eleget téve az európai uniós normáknak piacvezetővé válhassunk a minőségi és megbízható szolgáltatás tekintetében.

A projekt befejezési dátuma: 2018.02.08.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00253

Közreműködő szervezet:
Nemzetgazdasági Minisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Tel: +36 40 200-617A projekt címe:
Termelési kapacitás bővítése az Ypszilon-Hungary Kft-nél

A kedvezményezett neve:
Ypszilon-Hungary Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 35 583 750 Ft

A támogatás mértéke: 45 %

A projekt tartalma:
A Ypszilon-Hungary Mérnöki Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság 2007-ben alakult és nagy tapasztalattal rendelkezünk a faipari gépek értékesítésében. A cégünk által eddig nyújtott szolgáltatások mellé egy új gyártó szolgáltatást szerettünk volna bevezetni ezen projekt keretében. A projekt során megvásárolt gépek speciális faipari megmunkálási feladatok elvégzésére alkalmas berendezések, szoftverek a jelenkor legmodernebb berendezései, új fejlesztések, melyek az asztalos üzemek jelentős részének nem állnak rendelkezésére. A projekt keretében beszerzésre került két CNC vezérelt megmunkáló központ fűrészlapok gyártásához és élezéséhez, valamint faipari marók gyártásához és élezéséhez szükséges gép, egy csavarkompresszor, egy CorelDRAW szoftver és egy anyagmozgatáshoz tartozó magasemelő. A beszerzett eszközökkel célunk, hogy növeljük a termelékenységet és a versenyképességünket. A fejlesztések továbbá elősegítik, hogy a cég a nemzetközi piacon is versenyképesebb legyen a továbbiakban.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.12.16.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00698

Közreműködő szervezet:
Nemzetgazdasági Minisztérium - Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Tel: (+36 40) 200-617